(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kuřecí maso s petrželkou v listovém těstě (podle Burdy)
Potřebné ingredience
2 kuřecí prsa (po 150 g), sůl, pepř, 1 lžíce oleje Náplň: 2 mladé cibulky, 100 g žampiónů, 2 svazky petrželové natě, ½ lžičky tymiánu, 1 žloutek, 25 g strouhaného sýra, 25 g rozpuštěného másla, listové těsto 250 g
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a cca 1 minutu pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme jej z pánve a necháme vychladnout. Cibulky nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky, vložíme do pánve a cca 2 minuty dusíme.Přidáme petržel, sůl, pepř a tymián, chvilku podusíme a vypneme.Směs necháme vychladnout, potom vmícháme žloutek a sýr. Listové těsto vyválíme na válu a potřeme jej vajíčkem rozšlehaným v mléce. Doprostřed těsta vložíme vrstvu náplně, na ni položíme maso, na něj opět náplň. Maso opatrně zabalíme tak, aby nevytekla náplň. Stejně uděláme druhý díl. Díly přeneseme na vymaštěný plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme v troubě na 200°C cca 20 minut (do zlatova). Prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou. Klíčovou přísadou je petrželová nať, ta dává jídlu výjimečnou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé